A forskolin hatékonyan égeti a zsírt, káros mellékhatások, stimulálás, felpörgetés nélkül. Segít energiává alakítani a zsírt, miközben csökkenti az étvágyat, és természetes úton javítja, gyorsítja az anyagcserét. Növényi kiegészítő, egészségesen és biztonságosan támogathatja a fogyókúrát, hosszabb távon is fogyasztható.
A forskolinról
A forskolin az indiai csalán (Coleus forskohlii) gyökerének legfőbb hatóanyaga. A növény tartalmaz még rozmaringsavat, diterpén vegyületeket és flavonoidokat is.
Olyan kémiai reakciókat indít be, amelyek eredményeként a zsírsejtek leadják energiájukat, és szétolvadnak. Serkenti az úgynevezett adenilát-cikláz enzim termelődését, amely a zsírban található cAMP enzim szintjét növeli meg. Az enzim aktívvá válik a zsírsejtekben, amely megkezdi azok lebontását. Szabad zsírsavakat szállít bizonyos szervekhez, ezzel energiával látja el azokat. A májban ezekből a zsírsavakból ketonok képződnek, amelyek nemcsak az izmokat, de az agyat is képesek energiával ellátni.
Mindezt úgy teszi a forskolin, hogy nincs negatív hatással a központi idegrendszerre, nem okoz nyugtalanságot, ingerlékenységet, keringési panaszokat, mint más stimulánsok.
Kinek ajánlott a fogyasztása?
- sportolóknak az izomtömeg növekedésére és a teljesítmény fokozására
- fogyókúrázóknak zsírégetésre, testsúly csökkentésre
- nehéz fizikai munkát végzőknek az izomgörcsök megelőzésére, a gyors regenerálódásra
- 40 év felettieknek, akiknél más zsírégető hatású készítmények kevésbé hatásosak
Terhesség vagy szoptatás alatt, illetve gyógyszerek rendszeres szedése esetén a kezelőorvossal szükséges egyeztetni a forskolin fogyasztásáról!