A Herbafulvo essencia színe, állaga és íze is változott. Összegezve, a biológia hatása még jobb lett, mint eddig volt.
Ennek a következő az oka. Egyre jobb minőségű fulvosavból készül a megnövekedett érdeklődésnek hála. A kifejezetten erre a célra gyártott fulvosav elvárt minőségi paramétereit meg tudják határozni.
Eddig azért volt sötétebb a Herbafulvo essencia, mert volt benne megégett fulvosav molekula. Most már egy kíméletesebb szárítási eljárást várnak el a beszállítótól, emiatt egyáltalán nincs benne megégett fulvosav molekula, ezért a világosabb színe, valamint ezért tűnik hígabbnak is a Herbafulvo.
A fulvosav 100%-ban oldódik vízben, tehát ha nincs megégett fulvosav molekula, akkor nem szabad hogy látszódjon a Herbafulvoban. Akkor jó a termék ha minél világosabb a színe.
Hogy miért változott az íze?
A kíméletesebb szárítás során egységnyi térfogatban nagyon mennyiségben fordul elő az fulvosav, emiatt alacsonyabb lesz az essencia pH-értéke. Az essencia fél aszeptikus eljárással készül, a pH beállítására mi tejsavat használunk, az alacsonyabb fulvosav pH miatt, lényegesen kevesebb tejsavat kell használni a pH beállításra, emiatt van az íz változás.
Összegezve, hígabbnak tűnik, világosabb a színe, kevésbé savas karakterű az íze, de a biológia hatása jobb lett.





