Kérdése van? Hívjon minket! +36706279923 vagy írjon info@biora.hu

Gabiyo Levendulás meggy-málna lekvár 200g szőlőmusttal
Gabiyo Levendulás meggy-málna lekvár 200g szőlőmusttal
1 390 Ft

Gabiyo Levendulás meggy-málna lekvár 200g szőlőmusttal

Gabiyo Levendulás meggy-málna lekvár 200g szőlőmusttal
Gabiyo Levendulás meggy-málna lekvár 200g szőlőmusttal

Összetevők: szőlőmust sűrítmény, meggy (40%), málna (10%), ivóvíz, zselésítő anyag: pektin, citromlé sűrítmény, szárított levendulavirág.

100g termék 50g meggy- és málna felhasználásával készült.

Minőségét megőrzi
2026.07.30
Raktáron :  11 db
1 390 Ft
Egységár: 6 950 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 28 Ft
Részletek

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz

Levendulás meggy-málna lekvárunk édesítésére szőlőmustot használunk, így természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Hasonlóan többi lekvárunkhoz, ez az íz is tartósítószerek, állományjavítók és aromák felhasználása nélkül készült.

A zamatos gyümölcsről

A málna az egyik legnépszerűbb bogyósunk. Nagy előnye, hogy aromáját akár főzve is megtartja, puha szerkezetének köszönhetően a szájban szinte elolvad.

Ennél a lekvárunknál a málna mellé méltó társat kerestünk. Választásunk a meggyre esett, hiszen a hasonló szüretelési időszak mellett, a meggy mélybordó színe és savassága tovább fokozza az összhatást. Szeretjük az édes meggyet, így készítményeinkben is helyet biztosítottunk neki, meggy-málna lekvárunkhoz az alapot ő adja. A sötétpiros színű, bő leve kellemesen édes-savas, mellette a málna zamata és a levendula aromája jól tud érvényesülni. Előszeretettel használjuk az érdi bőtermő fajtát, melynek gyümölcse közepesen nagy, héja sötét kárminpiros színű, húsa közepesen kemény, finoman rostos, leve átlagosan „fest”.

Ennél a lekvárnál is nagyon fontos szempont a rövid ideig tartó, kíméletes főzés, hogy a málna – amennyire csak lehet – megőrizze eredeti állagát a meggyvelőben. Hogy ezen a lekvárunkon is csavarjunk egy kicsit, óvatosan megszórtuk levendulavirággal. A végeredmény? Egy ízletes készítmény, ahol a gyümölcsök zamatát áthatja a levendulavirág illata.

Dietetikusunk tanácsa: mit kell tudni a szerb málnáról?

A szerbeket a klímájuk, termékeny földjeik, és több évtizedes termesztési tapasztalatuk vezető málnatermesztő országgá emelte 2015-ben (maguk mögött hagyva Lengyelországot és Chilét). Az említett évben a külföldre értékesített málna mennyisége elérte a cca. 100 ezer tonnát. Málnatermesztésük központja Arilje, ami a nyugat-szerb hegyvidéki régióban található kisváros. A hegyvidéki tájnak köszönhetően a málna egészséges, tiszta környezetben tud teremni.

Az innen származó legnépszerűbb fajták:

  • Wilammette – Középkorai, bőtermő málna. Zamatos gyümölcse friss fogyasztásra, fagyasztásra egyaránt kitűnő. Sötétvörös, közepes méretű gyümölcse szilárd, kellemes ízű, intenzív illatú.
  • Meeker – Középkorai, középnagy-nagy gyümölcsű, nagyon jó ízű fajta. Bogyói kemények, fényesek, sötétpirosak, jól szállíthatók.

Átlagos tápértékadatok 100g termékben100g termék RI* %-ban
Energia458 kJ / 108 kcal5%
Zsír<0,5g0%
amelyből telített zsírsavak<0,1g0%
Szénhidrát25g10%
amelyből cukrok22,7g25%
Rost2,1g
Fehérje0,7g1%
0,02g0%

 

*RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal).

Adatok
EAN
5999860135609
Kiszerelés
200g
Gyűjtőcsomagolás
1 karton = 12 db
Márka
Gabiyo
Tömeg
350 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!