A zab egy rendkívül értékes gabonaféle, magas fehérje- és rosttartalommal. Egyszerűen elkészíthető és széleskörűen felhasználható, így nem kérdéses, miért vált és maradt az egyik legkedveltebb reggeli fogás az angolszász területeken és az sem meglepő, hogy az elmúlt években hazánkban is egyre nagyobb népszerűségre tesz szert. Egyszerűen nem lehet megunni!
A kása készítésekor semmilyen adalékanyagot nem adunk hozzá a zabhoz és nem is veszünk ki belőle semmit, tehát minden érték, amely a zabban természetes formában megtalálható, a kásában is benne van.
Elkészítés: Öntsük fel kétszeres mennyiségű forró vízzel vagy növényi tejjel és hagyjuk állni 5-10 percig. Ízlés szerint fogyaszthatjuk édesen vagy sósan, ízesíthetjük karobporral, fahéjjal, gyümölcsökkel, zöldségekkel.
Sűrítésre is használható.
Összetevők: zab*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
Átlagos tápérték (100 g-ban):
Energiaérték: | 1551 kJ / 368 kcal |
Zsír: | 6,24 g |
- amelyből telített zsírsavak: | 0,96 g |
Szénhidrát: | 61,2 g |
- amelyből cukor: | 1,3 g |
Fehérje: | 12,7 g |
Só: | 0,017 g |
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Magyarország